home wie wat waar foto werkstukken 1 fotowerkstukken 2 verfweekend Contact links foto tentoonstelling
Steeklatjes 2014
Spin en Weefclub De steeklatjes
wie wat waar
Mocht u nieuwsgierig zijn geworden, neem dan gerust contact met ons op via e-mail  steeklatjes10@gmail.com Met veel plezier geven wij u antwoord op al uw vragen.
Voor beginners en gevorderden komen tijdens de lessen alle facetten aan bod: - Weefklaar maken van het weefgetouw
- Materiaalkennis (wol, zijde, katoen, linnen, tencil en      andere moderne vezels - Theorie (bindingsleer)
- Weven in linnenbinding, keper, dubbelweven, voddenweven - Weven met andere materialen. - Kleurenleer
De meeste clubleden kunnen wol spinnen. Dat doen wij meestal thuis. Heeft u belangstelling om te leren spinnen, dan is dat in goed overleg met de club te regelen.
Plantaardig verven Twee maal per jaar verven we tijdens een gezellig weekend in de bossen van Teteringen de zelf gesponnen wol met plantaardige verfstoffen in prachtige kleuren.
Weven is een oeroude techniek; technisch is het het verbinden van groepen verticale en horizontale draden. Maar voor handwerksters is weven vooraleer spelen met kleuren en materialen, variërend van katoen, linnen en wol tot touw, koperdraad, papier en nog veel meer. De resultaten zijn uniek en variëren van gebruikstextiel tot ruimtelijke objecten. Weven is een ambacht, een kunde en een kunst.
Daarnaast is er ook aandacht voor andere verwerkingstechnieken van natuurlijke vezels, zoals vilten, vlechten, papierwerk e.d.